'De natuur helpt zichzelf met zijn eigen energiebronnen. 

Hoe doet de mens dit? Dat roept om vragen.'   

Veel gestelde vragen

Wanneer zijn jullie gestart ?

Wij zijn per 1 januari 2023 gestart.    

Wie zijn jullie?

De naam Troostpad is verbonden aan een steeds groter groeiende groep zelfredzame mensen uit de regio Venlo e.o. die vanuit een vriendschappelijke gedachte belangeloos wandelingen faciliteren aan jongeren vanaf 18 jaar die niet met de reguliere zorg, zoals huisarts, praktijkbegeleider, psycholoog of dergelijke, in contact staan. We zijn een luisterend oor! 

Wat is jullie doel?

Wij hebben als doel om middels een luisterend oor de toenemende mentale druk onder (jonge)mensen te verlagen en de eenzaamheid weg te nemen in een samenleving die steeds meer verhard. Daarnaast het bevorderen van zelfredzaamheid!

Hoe willlen jullie je doel bereiken?

Door op een laagdrempelige manier een luisterend oor te zijn voor de Troostvrager zonder ingewikkelde regel- en wetgeving, protocollen en tijdslimieten. Wij hopen hiermee de wachtlijsten in de zorg te verkorten!    

Waarom gratis wandelingen?

De wandelingen zijn simpelweg gratis, omdat het onze natuurlijke roeping is om ieder mens een kans te bieden om op een laagdrempelige manier hun verhaal te kunnen vertellen. Voor mensen die iets dwars zit, zich eenzaam voelen of pijn ervaren. 

Wie zijn de troostwandelaars en wat kan ik van hen verwachten?

De wandelaars zijn mensen die Troostpad een warm hart toedragen en hebben een achtergrond in de hulpverlening of zijn ervaringsdeskundigen. Je mag van hen verwachten dat zij integer zijn, een luisterend oor bieden zonder verwachtingen en zijn invoelend en verrichten troostend werk. 

Voor wie zijn de troostwandelingen bedoeld?

De troostwandelingen zijn pro deo en zijn met name bedoeld voor jongvolwassenen en volwassenen vanaf 18 die de stap naar hulpverlening te groot en/of te complex vinden en nog géén behandeltraject zijn begonnen. Zij die op zoek zijn naar een laagdrempelige manier om hun verhaal te vertellen, omdat ze zich eenzaam voelen, onzeker of neerslachtig zijn, iets hen dwars zit of iets doet hen pijn.    

Waar start een troostwandeling?

Troostwandelingen vinden over het algemeen plaats in Noord-en Midden Limburg. In onderling overleg wordt er een natuurgebied uitgekozen of langs de oevers van de Maas of in samenspraak buiten de regio Noord-en Midden Limburg. Ook kan de Troostwandelaar met jou gaan koken, fietsen, schapen scheren of anderzijds creatief bezig zijn. Door de diversiteit aan mensen is het mogelijk om aan elkanders behoeften te voldoen. Bespreek wat je fijn vindt. 

Hoe lang duurt een troostwandeling?

Troost is nooit vooraf. Vandaar dat een wandeling geen tijd kent. Mocht dit wel belangrijk voor je zijn, dan wordt er iets concreets afgesproken. De ervaring leert om geen tijd te verbinden aan de wandeling, zodat je rust ervaart en er ruimte vrijkomt voor troost. Gemiddeld duurt een wandeling 2 tot 4 uur.

Hoe komen jullie aan financiële middelen?

Wij zijn niet afhankelijk van giften en subsidies, omdat wij het dermate goed hebben, vanuit ons hart spreken en ook daarna handelen. 

Hoe kan ik Troostpad bereiken?

Wij zijn te bereiken via ons mailadres info@troostpad.nl   Wil je Troostwandelaar worden vermeld dan in de mail jouw naam, telefoonnummer en woonplaats. Wil je een gratis troostwandeling? Kijk dan eerst op de pagina Troostvrager